top of page

artist statement

Kuvataiteilija Marlena Luukkonen

Taiteen tekemisessä korostuu herkkyys ja työstän paljon omia tunteitani tai kokemuksiani elämästä. Taidemaalarina olen romantikko ja haaveilija, siksi pyrin teoksissani aina estetiikkaan ja harmoniaan. Kauneuden etsiminen kaikesta on minulle kuin ilmaa ja se on luomisen lähtökohta. Tärkeintä maalauksessa ovat sen herättämät ajatukset ja siitä välittyvä tunnelma. Havainto luo raamit, mutta sisältö ja sen symboliikka ovat olennaisia.

Visuaalisen kokemuksen luominen on aina ollut minulle luontevin ilmaisutapa. Ideat taiteeseeni tulevat minulle hyvin intuitiivisesti ja inspiraatio voi tulla kaikkialta ympäriltäni sekä sisäisestä maailmastani. Maalauksen tyyli ja tekniikka valitaan usein maalauksen aiheen ja sen tunteen mukaan, jonka halutaan teoksesta välittyvän.

Nykyiset maalaukseni koostuvat sarjasta ihmishahmoja, joissa luonnosta otetut elementit ovat vahvasti läsnä. Työskentelen monenlaisilla tekniikoilla abstraktista figuratiiviseen ja yhdistän usein näitä kahta. En halua rajoittaa itseäni maalaamisen loputtomissa mahdollisuuksissa, joten olen utelias menemään virran mukana ja tottelemaan kättäni minne ikinä se minut viekin.

Käytän töissäni pääasiassa akryyli-ja öljyvärejä. Teen myös taidekoruja eri tekniikoilla ja korukirjontatekniikkaa on päätynyt myös kankaan pinnalle.

Maalaaminen on minulle jatkuvaa löytämistä, itsensä haastamista, tutkimista ja rakastamallaan muodolla leikkimistä, joka johtaa aina johonkin itsellekin yllättävään lopputulokseen.

bottom of page